Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Γοητεία μιας συντριβής" του Δ. Μάρδα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ
 Καθηγητής
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Μέλος της Τοπικής Διοίκησης του Περ. Τμήματος της Κεν. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ)
π. Γενικός Γραμματέας Εμπορίου (2000-2002), ΥΠΑΝ
e-mail:mardas@econ.auth.gr, website:www.mardas.gr
 18/9/2012

«Η Γοητεία μιας συντριβής, Β΄ έκδοση»
(Εκδόσεις Καστανιώτη)

Με την αγάπη του αναγνωστικού κοινού και τη συνδρομή πολλών φίλων,  βιβλιοπωλών και δημοσιογράφων, η πρώτη έκδοση του πολιτικού μυθιστορήματος με τίτλο η «Γοητείας μιας συντριβής» εξαντλήθηκε σε δυο σχεδόν μήνες.
Για το βιβλίο είπαν τα ακόλουθα οι:
Σοφίκα Ελευθερουδάκη (Διευθ.Σύμβουλος Γ.Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε) «Δεν είναι τόσο η μυθιστορηματική αφήγηση του βιβλίου όσο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι ήρωες του Δ.Μάρδα που με συνεκλόνισε: Αυτός ο βούρκος, η διαφθορά, οι «δικοί μας» αλλά και οι «δικοί σας» και – βεβαίως – και οι «δικοί τους» που μας έφεραν στη σκληρή πραγματικότητα που όλοι ζούμε σήμερα. Από τα ανοίγματα διαγωνισμών του δημοσίου σε...δόσεις έως τις «άνωθεν» τοποθετήσεις επιτροπών «ελέγχου»  και τις ακατάπαυστες επισκέψεις στα υπουργεία και οργανισμούς και πιέσεις στελεχών από επίδοξους νονούς.... Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα – ξεμπροστιάζει ότι χειρότερο υπήρξε στην Ελλάδα και μας οδήγησε στο δύσκολο παρόν.»
Kaνή Καραβά (Συγγραφέας, στέλεχος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής) «Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με πολιτικές εκφάνσεις γεμάτο μυστήριο, ίντριγκες, άγχη, ερωτικές καταστάσεις εκπλήξεις και απρόοπτα. Ο Δημήτρης Μάρδας σε αυτό το πολιτικό θρίλερ που σε κρατά υπνωτισμένο από την αρχή έως το τέλος, μας οδηγεί με αριστοτεχνικό τρόπο στα άδυτα των Βρυξελλών τέμνοντας τις σκοτεινές γωνιές τους με την αιχμή της πένας του και βουτώντας όλο και πιο βαθειά σ’ έναν κόσμο άγνωστο όσο και επικίνδυνο».
Θανάσης Μαυρίδης (Διευθυντής της εφημερίδας Κεφάλαιο και της ιστοσελίδας Capital.gr). «Ήταν μία συναρπαστική εμπειρία. Μου κόστισε μία ημέρα αϋπνίας, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν μου πήγαινε να το αφήσω για την επομένη...»(βλ περισσότερα: http://www.capital.gr/News.asp?id=1605249
    
        Στη δεύτερη έκδοση που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται οι απόψεις για το βιβλίο των: Μ. Αναγνωστάκη (Δημ/φος Mega), Α. Βουβολίνη (Εκδότρια), Κ. Ζουράρη (Πολιτιολόγου), Δ. Μπουραντά (καθ/τή Παν/μίου και συγγραφέα), Θ. Λάλα (Δημ/φου Fleash 96), Γ. Μυλόπουλου (Πρύτανη του ΑΠΘ), Μ. Παπαδημητρίου  (Δημ/φου Καθημερινή-ΣΚΑΪ), Μ. Τοπαρλάκη, (Δημ/φου ΕΡΤ), Π. Σαββίδη (Δημ/φου ΕΡΤ3).


 Όλη η παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, δίνεται από το
http://www.youtube.com/watch?v=Rq2NcfRHFXY).
Επόμενη παρουσίαση του βιβλίου: Ηράκλειο Κρήτης, 6 Νοεμβρίου 2012, Αίθουσα Εμποροβιομηχανικoύ Επιμελητηρίου, ώρα, 8.30μμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου